SystemRescueCD not booting in UEFI mode via PXE

Questions related to network booting via PXE
Posts: 1
Joined: 09 Jun 2013, 22:25

SystemRescueCD not booting in UEFI mode via PXE

Postby usvi » 10 Jun 2013, 16:37


I'm using dnsmasq as my dns/dhcp/tftp server. I have managed to set working latest Ubuntu in both UEFI and legacy mode. I have also managed to set up legacy mode boot of SystemRescueCD. However, I'm not successful with UEFI boot and dnsmasq. I have the following configuration:


Code: Select all



pxe-prompt="Press F8 for menu.", 10
pxe-service=BC_EFI, "Ubuntu 13.04 UEFI", ubuntu/13.04efi/bootx64-raring.efi
pxe-service=x86PC, "Ubuntu 13.04", ubuntu/13.04/pxelinux
pxe-service=BC_EFI, "SystemRescueCD 3.7.0 UEFI", systemrescuecd/3.7.0efi/pxelinux/bootx64.efi
pxe-service=x86PC, "SystemRescueCD 3.6.0", systemrescuecd/3.6.0/pxelinux

I made Ubuntu PXE-bootable in UEFI with the following command:

Code: Select all

grub-mkimage --format=x86_64-efi  \
                --output=/tmp/bootx64-raring.efi   \
                --memdisk=/tmp/mini-raring.iso  \
                `ls /usr/lib/grub/x86_64-efi  | sed -n 's/\.mod//gp'`

Ubuntu UEFI boot works OK. But SystemRescueCD booting does not start. I cannot even gen any SystemRescueCD start menu.

I think I have tried almost every combination available without success. This makes me think, whether SystemRescueCD is PXE-bootable in UEFI at all currently. Is it? Please, share your thoughts and information about this, I want to get this to work.

Return to “Network Boot via PXE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest