keybordmouse is broken in 2.2.0.

You can report problems, make suggestions, about the new BETA versions in this forum. For stuff related to final releases, please post a message in other forums
Post Reply
gernot
Posts: 1131
Joined: 07 Apr 2010, 16:19

keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by gernot » 07 Jun 2011, 16:45

The keys "left shift - left alt - num" to activate keyboard mouse dont work in 2.2.0
In 2.1.1 keyboard mouse work.

Gernot

admin
Site Admin
Posts: 2715
Joined: 17 Jul 2003, 09:44

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by admin » 12 Jun 2011, 13:58

Hi Gernot,

I have reverted x11-misc/xkeyboard-config to 2.0-r1 in this test version, can you see if it fixes it ?

Thanks

gernot
Posts: 1131
Joined: 07 Apr 2010, 16:19

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by gernot » 12 Jun 2011, 18:48

Thanks.
The keybord mouse dont work in the testversion.
I tried us and german keybord.

If you press "left shift"+"left alt"+"NUM" in the working version the numeric pad is switched to mouse control. NUM lock LED is not switched.

In the actual versin only NUM lock ( the LED) is switched.

Gernot

admin
Site Admin
Posts: 2715
Joined: 17 Jul 2003, 09:44

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by admin » 19 Jun 2011, 18:01

Thanks for your test. For some reason I could not use it even in the old version, so I could not see if it was fixed.
Do you know what the first broken 2.2.0-beta version is ? All 2.2.0-beta versions are still on http://beta.sysresccd.net.
It's probably the easiest way to narrow it down to the change that is responsible for that problem.

Many thanks

gernot
Posts: 1131
Joined: 07 Apr 2010, 16:19

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by gernot » 19 Jun 2011, 19:52

The first broken version is 2.2.0-beta1
I tested beta6 , beta7 and final.

2.1.0 final is the last working version. French keyset is working too.

Gernot

admin
Site Admin
Posts: 2715
Joined: 17 Jul 2003, 09:44

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by admin » 19 Jun 2011, 20:42

Thanks for your quick reply.
I have uploaded a test-002 version with x11-drivers/xf86-input-keyboard downgraded to 1.5.0.
Can you try that ?

gernot
Posts: 1131
Joined: 07 Apr 2010, 16:19

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by gernot » 20 Jun 2011, 04:43

sorry to say that the keyboard mouse don't work in test2.

Gernot

gernot
Posts: 1131
Joined: 07 Apr 2010, 16:19

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by gernot » 26 Jun 2011, 19:14

Done just some tests with 2.2.0 and 2.2.1beta1.
The keyord mouse itself work well. Only the activation key is broken.
Its possible to activate it via settings->accessibility->mouse
The desktop contextmenu open with shift F10.

Gernot

admin
Site Admin
Posts: 2715
Joined: 17 Jul 2003, 09:44

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by admin » 27 Jun 2011, 17:25

Thanks for having tested beta1. The only thing that has changed is that all packages have been rebuilt in this version.
When there is such a regression the first think I check is a diff between the packages list to see what packages are related
In that case both the attempts have failed. I could also be related to the kernel so maybe testing with the altker-2.6.38 in 2.1.1 would show the same issue.

gernot
Posts: 1131
Joined: 07 Apr 2010, 16:19

Re: keybordmouse is broken in 2.2.0.

Post by gernot » 27 Jun 2011, 19:43

2.1.1 with alternate kernel. keyboard mouse is working well.

I tried some other sequences like shift alt H ( console "current command" help). "Shift alt" work in all versions 2.1... to 2.2.1.

I think its only the one key binding "shift alt num" that is bad.

For now we can access mouse emulation over settings menu :-)

Gernot

Post Reply